torstai 18. toukokuuta 2017

Vapaa-ajasta

Vaikka tänne on tultu tekemään töitä, on myös vapaa aikaa jäänyt reilusti ja se on myös pyritty hyödyntämään mahdollisimman hyvin. Madridissa riittää uutta näkemistä ja tekemistä vaikka joka päivälle. Oon saanut matkan aikana tutustua mun kämppikseen Katariinaan ja meistä on tullut hyvät kaverit. On kiva, kun mukana on joku, jonka kanssa saa jakaa koetut asiat. On myös paljon hauskempaa lähteä kaupungille pyörimään jonkun kanssa, kuin yksin. Oon saanut tutustua myös super ihaniin ihmisiin kummassakin mun työssäoppimispaikassa, ja he ovat olleet iso apu niin työpaikalla kuin myös vapaa-ajalla. Työkavereilta on tullut kullanarvoisia vinkkejä, mihin Madridissa kannattaa mennä.

Oma suosikkini Madridissa on ehdottomasti Retiro -niminen puisto, johon on meidän majapaikasta vain kolmen korttelin matka. Retiro on hyvä paikka lenkkeilyyn, ja sitä etua olenkin hyödyntänyt. Retirossa riittää paljon nähtävää ja tuntuukin, että joka kerta sinne mennessä näkee jotain uutta. Sieltä löytyy niin tekojärvi, kristallipalatsi kuin riikinkukkopuisto, muutamia mainitakseni.

Tykkäsin älyttömästi myös Madridin eläinpuistosta. Tehtiin sinne retki Katariinan ja mun ystävän Anniinan kanssa, joka tuli Madridiin viettämään meidän kanssa vappua. Päivä, jona käytiin eläinpuistossa oli kylmä ja sateinen, mutta meidän onneksi myös hiljainen joten saatiin suhteellisen rauhassa kierrellä ja katsella. Myös eläimet olivat virkeitä, mikä oli kiva. Näin ensimmäistä kertaaelämässäni pandan, ja se oli kyllä mieleenpainuva kokemus.

Madridissa on myös hyviä museoita, joista olen kiertänyt Reina Sofian, Pradon ja luonnonhistoriallisen museon. Reina Sofiassa oli sopivasti Picasson näyttely ja se oli kyllä hieno kokemus, jota suosittelen mielelläni muillekin. Luonnonhistoriallinen museo oli myös ihan kiinnostava, vähän ehkä vaatimattomampi kuin mitä odotin. Prado taas oli pienoinen pettymys, mutta onneksi sinne pääsi opiskelijakortilla ilmaiseksi sisään, joka vähän vähentää harmitusta. Madridissa on kulttuurin ystäville hyvä tarjonta. Täällä pyörii myös paljon musikaaleja, mutta valitettavasti omalta osaltani musikaalit taitacat jäädä seuraavaan kertaan.

Vapaa-ajalla on tullut kierreltyä myös kaupoissa. Gran Via on erinomainen shoppailukatu, jonka varrelta löytyy niin Primark, Nike, Adidas, Mango Zara jne. Hyvä paikka shoppailla on myös paikallinen tavarataloketu El Corte Ingles, joka on vähän kuin Stockmann. Madridista löytyy myös paljon luksusliikkeitä, mutta niiden osalta tutustuminen on jäänyt näyteikkunoihin, joissa niissäkin on riittänyt nähtävää.

Ostosten teko on täällä halvempaa kuin Suomessa, minkä takia on tullut ehkä shoppailtua odotettua enemmän. Myös syöminen on halvempaa, ja olemmekin käyneet jonkin verran ulkona syömässä. Paikallisista ruuista suosikkini on ehdottomasti paella, kunhan se on hyvin valmistettua. Olen saanut matkan aikana sekä hyvää että huonoa paellaa. Huonoin kokemus oli ehdottomasti paikassa, jossa paellastani löytyi yksi katkarapu, yksi simpukka ja yksi pala kanaa, sekä paljon kuivaa riisiä.

Jos paikallinen ruoka ei nappaa, Madridista löytyy myös runsaasti ketjuravintoloita, kuten Subway, McDonalds, Burger king, Taco bell jne. Myös niissä on tullut silloin tällöin käytyä, mutta mielummin valinta osuu paikallisen ravintolan kohdalle.

Loppuun laitan vielä aiheeseen liittyviä kuvia:
 



 







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti