maanantai 15. toukokuuta 2017

Kuulumisia

Tänään pyörähti viimeinen viikko käyntiin. Hassua, miten nopeasti neljä ensimmäistä viikkoa on mennyt, ja miten paljon kaikkea niihin viikkoihin on sisältynyt. Tänään on Madridin pyhimyksen juhlapäivä, eli suomeksi sanottuna vapaapäivä. Pitkä viikonloppu tekee hyvää ja antaa sopivasti virtaa viimeisen viikon koitoksiin.

Tein kolme ensimmäistä viikkoa työssäoppimista sairaala-apteekissa, ja perjantaina aloitin avoapteekissa, jossa tulen viettämään viimeisen viikon. Itku tuli, kun lähdin sairaalalta viimeistä kertaa kotiin, sillä sairaala oli työssäoppimispaikkana mahtava ja työkaverit mitä ihanimpia. Heitä tulee varmasti ikävä ja tulen muistelemaan sairaalassa vietettyä aikaa lämmöllä. On kuitenkin todella mielenkiintoista päästä näkemään myös avoapteekin toimintaa, sillä se on minulle tutumpaa. On hauska vertailla, miten toiminta täällä eroaa toiminnasta Suomessa. Suurin tekemäni havainto on ehdottomasti se, että täällä tekninen henkilökunta saa toimittaa reseptejä. Minäkin pääsin heti ensimmäisenä päivänä toimittamaan asiakkaille lääkkeitä, avustettuna tietenkin. Pääsin myös tavaranpurkuun, ja se oli erittäin samanlaista kuin mitä Suomessakin. Saapuneet tuotteet skannataan viivakoodin avulla tietokoneelle ja tallennetaan saapuminen varastonhallintaohjelmaan.

Avoapteekki vaikuttaa paikkana kivalta työkaverit mukavilta. Apteekissa puhutaan myös hyvin englantia, joten kommunikaatio toimii lähes moitteettomasti. Lähtökohdat viimeiseen viikkoon ovat siis hyvät :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti